Вторник,

Изстрелват олимпийския факел в Космоса

От: Failed to load user -
1737
Изстрелват олимпийския факел в Космоса
A
A
A

Сочи. Екипаж на Международната Космическа Станция ще отнесе олимпийския факел в Космоса в чест на предстоящите игри в Сочи. Астронавтите разкриха детайли около предстоящото пътуване.

На официална пресконференция, състояла се в Звездното градче край Москва, екипът космонавти не скри вълнението си от мисията, която стартира в началото на ноември.

"Остават само три седмици до излитането ни. Започвам да ставам малко нервен. Но, за щастие, успявам да насоча тази нервност в тренировките", коментира астронавтът Коичи Уаката.

Космонавтите ще отнесат със себе си на борда на Международнта Космическа Станция олимпийския символ на игрите в Сочи. Решението за този жест е било взето от специален олимпийски комитет.

"Често казват, че Олимпийският огън ще бъде занесен в Космоса. Но всъщност космическият екипаж взима само факела. Но, нека сме наясно, че той няма да бъде запален нито в кораба, нито в откритото пространство", разказа Сергей Крикалев, управител на космическия тренировъчен център.

След пресконференцията астронавтите направиха редица тестове. В тренировъчния център те дори извършиха симулирана космическа разходка с олимпийския факел.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички