Хобитът

Хобитът | StandartNews.com

Историите на Дж.Р.Р. Толкин са толкова вълнуващи и разказани толкова истинно, че наистина си съществуват в собствено летоброене и вселена. Това нямаше как да не разчовърка мозъците на кинаджиите и те заредиха трилогия след трилогия. Преди седмица излезе втората част от приключенията на Билбо Бегинс -"Пущинакът на Смог", която е тотален хит по кината. Ето и няколко любопитни момента от историята за храбрия хобит.

Билбо Бегинс е роден на 22 септември 2890 година от Третата епоха на Средната земя и е син на Бънго Бегинс и Беладона Тук.

Хобитите по правило се ужасяват от приключенията. Билбо не прави изключение.

Една вечер в дома му полуканени нахлуват 12 джуджета, предвождани от магьосника гандалф. Те ще забъркат Билбо в най-голямото приключение в живота му.

За да убеди джуджетата, че Бегинс е техният герой, Гандалф го обява за Професионален разбойник. По-късно когато един трол залавя Билбо да краде кесията му и го пита кой е, Бегинс отвръща объркано: "Раз-хобит".

Докато пътешестват, Билбо намира Единствения пръстен и успява да се спаси от Ам-гъл, след като го побеждава в състезание с гатанки. Хваща Ам-гъл натясно с въпроса "Какво имам в джоба си?".

Дълги години Билбо носи пръстена със себе си, без да подозира, че именно магическото бижу е причината да живее толкова дълго.

Книгата "Билбо Бегинс или дотам и обратно" на Толкин предхожда "Властелинът на пръстените", който по ирония пръв видя бял свят на големия екран.

В началото на историята от "Властелинът на пръстените" Билбо Бегинс" напуска Графството на своя 111-и рожден ден.

В края на третата книга от Властелинът на пръстените - "Завръщането на краля" Билбо, заедно с Гандалф и елфите, потегля през морето на 131 години. Той е най-възрастният хобит на Средната земя.

В "Хобит: Пущинакът на Смог" Мартин Фрийман изпълнява ролята на Билбо Бегинс, а Иън Маккелън се завръща като Гандалф Сивия.

Първата серия от приключенията на Билбо "Хобит: Неочаквано пътешествие" е на първо място с най-много нарушени авторски права за 2013 година - свалян е нелегално 8,4 млн. пъти.

За да се обрисуват змеят в "Пущинакът на Смог", художниците изучават поведението на игауни и комодски варани в Лондонския зоопарк. Отнело 1 седмица да се създаде тялото на чудовището.

За да се подготви за ролята на Тауриел, Еванджейлин Лили се обучавала в стрелба с лък и фехтовка.

Пущинакът на Смог прави боксофис от $209,329,000 в САЩ и $423,800,000 по света за две седмици. Събитията в лентата се случват 6 години преди тези във "Властелинът".

Филмът е сниман в Нова Зеландия.

Сред гафовете на филма е лъкът на Леголас, който понякога изчезва, когато той се бори с меча и ножа си, а после "магически" се появява отново на гърба му или в лявата ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай