Google отбеляза 90 г. от рождението на великата Мария Калас

Google отбеляза 90 г. от рождението на великата Мария Калас | StandartNews.com

Световната търсачка Google посвещава днес заглавната си страница на 90-годишнината от рождението на Мария Калас - легендарното сопрано и най-харизматичната оперна певица на ХХ век. Нейният феноменален глас, в комбинация с красотата и голямата й драматургична дарба, я превръщат в живата легенда на най-престижната музикална сцена „Ла скала". 

Оперната дива е родена в Ню Йорк, но в жилите й тече гръцка кръв. Истинското й име е Мария Анна Сесилия София Калогеропулус, а творческият псевдоним "Калас" тя приема след първите си големи успехи на оперната сцена. Случайно или не, най-голяма известност й носят ролите, наситени с трагизъм. Една от тях се оказва и тази на собствения й живот.  Въпреки световното признание и обожанието на публиката обаче, Мария не успява да получи единственото, към което истински се стреми – любовта на магната Аристотел Онасис. Умира на 16 септември 1977 година.

„Мария Калас е най-високият връх в певческото изкуство на ХХ век. Гласът ѝ беше феноменален, на основата на невероятна техника, съвършена музикалност и магнетично присъствие на сцената. Тези уникални качества я направиха мит в историята и във въображението на обществото..." - Райна Кабаиванска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай