Четвъртък,

"Фейсбук" коментарите излизат и в ефира на телевизиите

От: Администратор -
A
A
A

Вашингтон. "Фейсбук" ще предостави възможността на редица медии, сред които Си Ен Ен и Би Скай Би, да публикуват в ефир коментари от потребителите на социалната мрежа, предадоха световните медии.

"Медийните организации могат да започнат да включват Фейсбук разговори в предаванията си и повторенията им като излъчват в реално време публични коментари" от американската социална мрежа, съобщи в блог Джъстин Ософски, вицепрезидент на "Фейсбук" за онлайн операциите.

Новинарската телевизия Си Ен Ен, предаването "Тудей шоу" по Ен Би Си, британският сателитен пакет Би Скай Би, в който влизат телевизии като "Скай нюз" и "Скай спортс", както и новинарският сайт Slate.com са сред партньорите на инициативата, съобщи "Фейсбук", като уточни, че ще могат да се излъчват само публичните послания от социалната мрежа.

Много телевизии в момента използват коментари от "Туитър" към предаванията си за по-добра интерактивност със зрителите си, отбелязва АФП.

Според Ософски "Фейсбук" иска да помогне за развиването на предавания, които позволяват "да се водят разговори за ставащото по света" в областта на спорта, развлеченията или актуалните събития.

Използваните за операцията софтуери "Пъблик фийд" (Public Feed) и "Кийуърд" (Keyword) ще позволят на медиите да узнаят възрастта, пола или местонахождението на авторите от коментарите във "Фейсбук".

По този начин медиите ще могат да узнаят "къде дадена тема предизвиква най-много реакции, дали е популярна сред мъжете или сред жените и в коя възрастова категория", посочи Ософски.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички