Банкери пълнят ятха на султан

60-метрово бижу акостира във Варна

Банкери пълнят ятха на султан | StandartNews.com

Варна. Суперяхтата Vive la Vie акостира на морската гара във Варна. Дългата 60-метрова красавица, която плава под флага на Каймановите острови, е с 13-членен екипаж и 8 пътници.

По неофициална информация пасажерите са швейцарски банкери. Според някои сайтове луксозният плавателен съд е собственост на султана на Оман, като той и неговото семейство са имали собствен принос в целия процес на проектирането и строителството й. Този плаващ дворец е собственост на Willy Michel, който е крупен швейцарски предприемач във фармацевтичната индустрия, пише на Superyachtfan.com. Проектирана е от Espen Oeino. Art Line са работили по дизайна й. Лодката предлага изтънчен лукс и комфорт, който могат да си позволят малцина. Чрез леки интериорни размествания една от залите й се превръща дори в минидискотека с дансинг. Мека мебел от бяла висококачествена естествена кожа, мостове от стъкло, стълбище, което се определя като истинско произведение на изкуството, фитнес зала, луксозна трапезария, разкошен апартамент са една много малка част от екстрите на това бижу. На една от палубите си Vive la vie има също и голямо джакузи, в което пълноценно релаксират пътниците.

Специализираните сайтове отбелязват, че лодката има изключително безшумен ход и може да развие скорост от малко над 15 възела. Тя е пусната на вода през 2009 г. от немската компания "Люрсен",

Яхтата идва у нас от Констанца и ще отплава за Несебър. Част от тузарите пътници бяха забелязани да се връщат на борда й след кратка разходка из Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай