Антон Хекимян пускал AC/DC на бушмените

Край на купоните в петък, казва новият водещ на "Тази събота" и "Тази неделя"

Антон Хекимян пускал AC/DC на бушмените | StandartNews.com

София. Антон Хекимян сподели, че е опитал слонско месо в Африка, и направо сащиса всичко живо. "Как е могъл?", питаха се с противоречиви чувства доста хора. "За местните това е деликатес. Но много малко колеги от екипа и от участниците в шоуто се престрашиха да последват примера ми. Освен че не исках да обидя местните, бях и любопитен", пояснява водещият на "Африка: звездите сигурно са полудели". Било сухо, на вкус като пастърма. Припомня, че му се е наложило да яде и червеи, и хлебарки - и не е отказал. Даже с усмивка споделя, че някъде писали по този случай, че търсел магазини из София, откъдето да си купува земноводни, защото много му се усладили.

Близки срещи с животинските видове имали доста често в Черния континент. Вятърът редовно довявал скорпиони в лагера им в пустинята Калахари, които местните ловели и им предоставяли за различните задачи. Някаква хиена всяка вечер ги надзиравала и обикаляла из лагера им в саваната, за да докопа нещо от огризките. Две нейни посестрими пък се промъкнали и плячкосали тарамбуката, използвана в предаването - заради кожата отгоре на инструмента, която явно им напомняла на превкусната за тях мърша. На едно място, отново в пустинята, видели суперотровна змия, която за тяхно щастие спяла в този момент.

"Местните са толкова необикновени. В очите им четеш детска наивност и добродушие. Те се радваха на всяко нещо, което им подаряваме, без да го считат за подаяние. По пазарите също прибягвахме до размяна на дрехи, обувки и всякакви неща за сувенири. Защото хората там се нуждаят от всичко и се радват, когато го получат, независимо дали е чрез размяна или пари. В Африка

арменската ми кръв се пробуди

и започнах да се пазаря със замах. Много съм добър. Събрах няколко фигури на хипопотами, изработени от тяхното желязно дърво, което е доста тежко. Оставих им неща, които ще са им по-необходими, отколкото на мен. А в замяна те ми дадоха предмети, ръчно изработени от тях. Хората в Ботсвана са изключително информирани за всичко. Стане ли дума за музика, слушат Риана - имат си дискотеки. Проявяваха интерес към всякакъв жанр музика, който им пускахме. Например много харесаха AC/DC".

Една от последните вечери в Ботсвана отишли в местна дискотека, което е преувеличено понятие, и купонясвали по необичаен начин. "Беше много истинско, защото се чувствах освободен. Местните също. Тях не ги вълнува как са облечени, как танцуват или какво правят другите, а просто се забавляват от сърце. Научиха ме на някои стъпки. Обичам купоните и у нас, но никога не би се получило нещо такова", спомня си още Хекимян. Той дал идея и химна на бг групата по време на престоя да бъде песничката "The Lion Sleeps Tonight" на Соломон Линда, известна и от "Цар Лъв" като "Wimoweh".

Дали е оставил някое разбито сърце на туземка, обаче не става ясно. Ясно е едно: толкова му харесало да живее под звездите, че ще си вземе палатка, а и ще се върне в Африка. Бушмените вече го чакат.

Местната телевизия също се наричала BTV

съкращение от Ботсвана тв. Нашите герои даже щели да гостуват в нея, но в този ден имало всенароден празник на страната, а тогава нищо не работи. Включително и телевизията.

Днес Антон ще седне в стола на Лора Крумова, за да поведе "Тази събота" и "Тази неделя". Нямало време да се колебае дали да го стори, защото, общовзето, всички искали него. "Да, дадох си сметка, че слагам край на петъчните купони. Но четвъртък е новият петък, нали?", смее се чаровният телевизионер. И за да не му пишат отсъствия във веселяшките сбирки с приятели, казва, че ще трябва те да си взимат отпуска - в ден от седмицата. Няма намерение да променя предаването, но със сигурност ще привнесе нещо свое. И това е неизбежно, защото всеки журналист и водещ има личен почерк, който отговаря на личността му, на опита и светоусещането му. Ако обаче стане толкова успешен в новото си амплоа, дали би поделил уикенда с Лора, когато се върне? "Има време, но надали. Обичам предизвикателствата, новите неща и не искам на всяка цена да съм водещ", скромно отвръща той.

Голямата му страст е фитнесът. Няма амбицията да се превръща в бодибилдър, но се грижи да има добре оформено тяло. Тренира постоянно и в Африка е занесъл тренировъчен ластик, с който се упражнявал. Другото му хоби е фотографията. Африка на пръв поглед изглежда идеална за тази му страст, но той мъдро отсича, че някои моменти е по-добре да не бъдат заснемани, а да останат в съзнанието. Особено тамошния залез. "Истината е, че и у нас има толкова вълнуващи залези. Просто някои ги пропускат", допълва той.

Като всеки уважаващ себе си заралия и Хекимян отрано е ориентиран от кой отбор да бъде. Преди да полети над каньон в Замбия, той се обръща към своите съграждани от Стара Загора с думите: "Искам да кажа само едно - няма мое, няма твое, всичко е Берое".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай