700 милиона подаръка по-късно

700 милиона подаръка по-късно | StandartNews.com

Колорадо Спрингс. След като на няколко пъти се оплака, че всичките изядени пайове го затрудняват да се провира през комините, Дядо Коледа е пристигнал успешно в централата на NORAD в Колорадо Спрингс.

За повече от 50 години, NORAD и нейният предшественик, Continental Air Defense Command (CONAD) проследяват полета на Дядо Коледа.

Традицията започва през 1955, след като местната компания Sears Roebuck & Ко пуска реклама с печатна грешка за телефонния номер, на който децата могат да се обаждат на ​​Дядо Коледа. Вместо да се свързват с добрия старец, децата са били прехвърляни на "горещата линия" на командира на базата за въздушна защита на Северна Америка.

През 1958 г. правителствата на Канада и Съединените щати създадоха общото командване на противовъздушната отбрана на Северна Америка, известно също като NORAD, която след това продължава традицията на проследяване на полета на Дядо Коледа.

По света има около 2 милиарда деца. Ако приемем, че добрият старец не посещава децата на родители, изповядващи хиндуизъм, ислям или юдаизъм, както и на родителите атеисти, остават 35%, чиито родители се определят като християни. Това означава, че Дядо Коледа посещава впечатляващите 700 000 000 милиона деца на вечер

Добрият старец има 32 часа, за да свърши работата. Учени са изчислили, че Дядо Коледа посещава 5556 къщи на всяка секунда на Бъдни вечер, така че всяко дете да получи подаръка си. Като се има предвид, че средният брой деца в домакинство е 2,5, той ще трябва да спре в 640 милиона къщи на Бъдни вечер.

Ако похапва коледни сладки и пие мляко на всеки от адресите, Добрият старец ще погълне общо 150 милиарда калории само за една нощ или 60 000 пъти повече от препоръчителната дневна доза. Ако допуснем, че във всеки от 640-те милиона домове, които ще трябва да посети, му дават 200-милилитрова чаша полуобезмаслено мляко и една курабийка, Дядо Коледа ще трябва да изпие 130 милиона литра мляко, докато свърши с раздаването на подаръците. Това е достатъчно за напълването на 50 плувни басейна за Олимпийски игри.

В някои страни го очаква и чаша шери. Ако споменатите 50 милиграма шери се приемат за около една единица, то добрият старец се очаква да изпие 233 000 000 единици в коледната нощ. Препоръчваният дневен максимум за мъж е четири единици, което означава, че Дядо Коледа застрашава здравето си, пиейки 58 250 000 пъти повече алкохол от препоръчителното. Още по-лошото е, че той няма да бъде в състояние да кара шейната си. Допустимият от закона е около четири единици. Това означава, че Дядо Коледа ще превиши лимита с най-малко 50 милиона пъти и вероятно ще му бъде отнета книжката.

Освен това той ще трябва да погълне курабийки, равняващи се на 40 000 метрични тона. За да изразходи тези калории, Дядо Коледа ще трябва да проходи близо 2 милиарда километра, т.е. да обиколи Земята 54 000 пъти. Експертите допускат също, че всяко джудже ще може да опакова подарък точно за 10 секунди и при тази скорост опаковането на два подаръка за всяко дете ще изисква 3000 джуджета да работят по осем часа всеки ден през цялата година, за да свършат работата.

Освен това, ако Дядо Коледа даде по два подаръка на всяко дете, джуджетата ще трябва да използват средно по 80 см опаковъчна хартия за всеки подарък. Това се равнява на цели 2,5 милиона километра хартия. Въз основа на тези изчисления коледните подаръци ще струват на Добрия старец 279,27 милиарда паунда тази година, с 30 милиарда паунда повече от Брутния вътрешен продукт на родината му Финландия.

Преди голямата нощ Дядо Коледа ще трябва да съхранява всички тези подаръци в склад, а ако предположим, че един подарък е с площ от около 0,008 кв. м., складът трябва да покрива същото пространство, колкото 240 000 автобуса на два етажа.

Ако предположим, че подаръците са разпределени по равно между домакинствата по света, а площта на земята е 510 000 000 км (и за опростяване на сметките Земята бъде разгледана като квадратна карта, а не като глобус), между всяка спирка има около 1,47 км. Следователно Дядо Коледа ще трябва да измине общо 342 510 000 км.

Ако приемем, че всеки елен може да тегли около 150 кг и че самата шейна няма тегло, то Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф ще се нуждаят от помощ от още около три милиона елена, за да теглят 461 300 тона играчки. Не е известно колко от тях трябва да имат червени носове. Освен това елените имат още един проблем- ще трябва да научат новите си колеги да летят със свръхзвукова скорост.

(по материали от чуждестранния печат, БГНЕС)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай