Вторник,

Кръвопролитие вместо смирение

От: Failed to load user -
2441
Кръвопролитие вместо смирение
A
A
A

Навлязохме в Страстната седмица! Седмицата, в която Божият син Иисус е претърпял толкова мъки и страдания заради нас, човеците! Дали си е струвало? С всеки изминал век, година, ден и час хората стават все по-зли и алчни за трона на властта. А Иисус се е жертвал за благото на човечеството. В навечерието на най-светлия християнски празник - Великден, православните в Украйна продължават да се трепят и да подбуждат сатанизма, вместо да се изповядат, да постят, да бъдат смирени и мирно, с преговори да стигнат до консенсус. Къде е тази християнска смиреност, за която се говори във Великото писание! Нали от Киев тръгва покръстването на Киевска Рус от княгиня Олга и внукът й Владимир. Нищо християнско не се вижда в продължаващите размирици по улиците на Киев, Донецк, Харков и цяла Украйна. Не знам дали на Великден в Украйна ще се чукат с яйца или с боядисани гранати! Не съм много сигурна, дали козунаците ще бъдат сплетени на плитка, или плитката ще стане национална прическа, както въведоха в Корея! А на Разпети петък да очакваме ли нечие разпятие на поредния площад? Упрекнаха ме в политически пристрастия! Затова няма да се обръщам повече към политиците на Украйна, било то "старите" или "новите" властващи. Ще се обърна към православните християни да се вразумят и дано в Страстната седмица да използват повече разума си и вярата си!

Бяха ме обвинили и в географски пристрастия. Вижте, дали е кръвопролитие на площада в Дераа или е кръвопролитие на Мейдана - мен ме боли еднакво. Защото болката е породена от пролятата кръв.

Сега пък има опасност да ме обвинят в религиозни пристрастия! Добре, да се обърнем на другата страна и да погледнем към Близкия изток. Защо забравихме великомъченицата Сирия?! Нима сраженията намаляваха по време на великите мюсюлмански празници!? Нима двете враждуващи страни проявиха малко страх от Бога? Не, напротив! Злоупотребявайки с името Божие, убиваха и режеха глави! За три години нито един християнски Великден, нито Рамадан или Байрам не смири воюващите страни. С лозунга "Аллах Акбар" се пролива и досега невинна кръв на деца и жени, на християни и мюсюлмани! Нима е нормално, човек да се моли и след пет минути да убива! Думата "ислям" сама по себе си означава "мир". Известният поздрав "Салям алейкум" в превод от арабски означава "Мир вам!" Съдейки по това, което става в Сирия, мисля, че е редно този поздрав да бъде премахнат от арабски език, защото изобщо не е актуален за там. И пророкът Иисус и пророкът Мохамед са проповядвали търпение, смирение, мир и любов към ближния. Явно проповедта им не е достигнала до православните християни в Украйна и вярващите мюсюлмани в Сирия. Истинско "реалити" се разиграва и в двете страни, лошото е, че е много трудно да предвидиш кой е "Къртицата"! Добре им е на юдеите, започна техният Пасех, будистите са във вечни мантри и медитации...А християните продължават да изливат гнева си и по време на великата" страстна седмица", мюсюлманите - не са спирали. Накъде отива този свят?

"Господи, прости им, те не знаят какво вършат!"


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички