Зрелищна победа на Гришо в "Медисън Скуеър Гардън" (ВИДЕО)

Зрелищна победа на Гришо в "Медисън Скуеър Гардън" (ВИДЕО) | StandartNews.com

Григор Димитров постигна зрелищна победа над Роджър Федерер в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Българинът спечели демонстративната среща с 6:2, 1:6, 7:5. Мачът, който продължи по-малко от два часа и половина, бе кулминацията на Световния тенис ден.

Двамата тенисисти направиха голямо шоу в залата, която бе препълнена от зрители. Победата, която няма да влезе в статистиката, е първи успех за Гришо срещу швейцареца при четвъртата им среща.

Хасковлията спечели първия сет с 6:2. Той умело проби Федерер в третия гейм на нула, а след което направи и още един брейк.

Швейцарецът взе втория сет с 6:1. В 12-ия гейм на заключителната част Димитров поведе с 40:15 при сервис на Федерер. При втория си мачбол българинът завърши със смач.

"Великолепно беше, забавлявах се срещу Роджър. За мен беше чест да играя в тази зала пред вас! Ще опитам да играя най-добрия си тенис в Индиън Уелс и Маями", каза гаджето на Мария Шарапова след двубоя.

Роджър Федерер даде кратко интервю в една от почивките. Пред бившата тенис звезда Мери Джо Фернандес той заяви, че Димитров е сред тенисистите, които ще доминират в следващите 10 години.

Григор Димитров записа 24 печеливши удари и 18 непредизвикани грешки. На мача присъстваха неговите родители. Сред зрителите бе и световноизвестния тенор Пласидо Доминго. Той не пропусна да се запознае с двамата тенисисти и публикува снимка с тях в Туитър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай