Жребият в Маями размина Пиронкова и Каратанчева

Жребият в Маями размина Пиронкова и Каратанчева  | StandartNews.com

Жребият за основната схема на тенис турнира в Маями размина българските представителки Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева. Двете наскоро се изправиха една срещу друга, като на Индиън Уелс Каратанчева отстрани първата ни ракета при жените.

Пиронкова стартира десето си участие на "Miami Open", с награден фонд $5,381,235, срещу украинката Катерина Козлова, №106 в световната ранглиста, a това ще бъде първа среща между двете. Двубоят им е първи в програмата на корт №10, ще започне от 17:00 ч. българско време. Ако успее да преодолее противничката си, Цвети ще си осигури $17,100 от наградния фонд и 35 точки за световната ранглиста, а във втори кръг ще се изправи срещу поставената под №15 в схемата Флавиа Пенета, която почива на старта, информира tenniskafe.com.

Каратанчева, която се класира за основната схема след победа с 6-2 4-6 6-3 над Юлия Глушко, ще срещне представителката на домакините Лорън Дейвис в двубой от първи кръг. Американката е на 21 години, в момента заема №61 в WTA ранглистата на сингъл, а рекордното ѝ класиране дойде през изминалия сезон, когато достигна до №43. Първата официална среща между Каратанчева и Дейвис е последна в програмата на корт №1 и се очаква да започне около полунощ българско време. Евентуална победа за Сесил би ѝ гарантирала чек за $17,100 и нови 35 точки за ранглистата, а в опит да достигне до третия кръг в Маями втората ни ракета би се изправила срещу Гарбине Мугуруса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай