Зарадваха Маша с уникални дънки

Зарадваха Маша с уникални дънки | StandartNews.com

Спонсорите й са предатели, обявиха феновете

Тази компания не е сред спонсорите й, няма и намерение да прави пари от нейното име. Просто реши да подаде ръка на един голям спортист, какъвто безспорно е Мария Шарапова. При това в момент, в който всички бягат от нея като дявол от тамян. "Райфъл" изработи специален модел, който е в една-единствена бройка и ще бъде подарен на рускинята. Собствениците на марката семейство Фратини са големи фенове на тениса. За това решиха да подадат рамо на едно от най-известните имена в този спорт. "Да живее "Райфъл"!", обяви основателят на фирмата за бижута "Круциани" Лука Капрай. "Това е голям жест в момента, в който официалните й спонсори избягаха. И то към човек, който в момента страда и е несправедливо обвинен от всички. Тя е красива, талантлива и смела. Имаше достатъчно сили, за да излезе и сама да обяви какво се е случило", продължи бизнесменът. "Само с четири хапчета нищо не става. Трябва и да си добър. Иначе и аз щях да съм номер 1 поне в четири спорта, които обичам. Жестът на братя Фратини ме подсети и за една реклама. На нея бе изобразено стадо овце. Всички вървяха в една посока, а само една, при това черна, в друга. Вярвам, че Шарапова ще се върне бързо на корта. А нега с радост носи тези дънки. И като истинска пушка (б.р. рейфъл) да отстреля с тях враговете", каза още италианецът.

Така мислят и доста от феновете на рускинята. В различни анкети те обявиха, че тя е предадена от спонсорите, които до сега под път и над път се хвалеха с образа й. "Явно нещата стоят така - вестниците те плюят и вече си лош и неудобен", обяви един от анкетирани. А загубите на Маша вече се оценяват на над 100 млн. Тя бе изоставена от "Найк", "Таг хойер" и "Порше".Единствено "Хед" й останаха верни и ще продължават да й доставят ракети. Това обаче не се хареса на колегата й Анди Мъри. "Позицията им е странна. Аз лично бих изчакал да видя какво ще се случи и тогава ще реша дали ще подновя договора си с нея", отсече шотландецът. Той хвърли сянката на съмнението и върху доста други колеги. "Интересно колко много големи имена в тениса страдат от сърце и вземат такива лекарства", допълни любимецът на британците."

Позиция анти-Шарапова зае и най-голямата компания за залози в Италия - СНАИ. Тя обяви, че ще възстанови парите на всички хора, които са заложили срещу Маша при победите й в различните турнири между 2014 и 2015 година. "Независимо колко ще ни струва - всеки на момента ще си получи загубената сума. Действаме на принципа на справедливостта. Освен това искаме да покажем уважение към хората, които са наши клиенти", обяви шефът на компанията Фабио Скиаволин.

Адвокатът на Маша Джон Хагърти пък бе категоричен, че УАДА лъже, че е отправила пет предупреждения към нея. "Интересно кога и как са направени те. Със сигурност са били 5 пъти. Просто са й пратили един списък, на който тя не е обърнала внимание. Не можеш да четеш всичко. Интересно е и как УАДА реши точно сега, че това вещество трябва да се забрани. Особено при хора, които се нуждаят от него. Ще покажем всичко това с картоните. Просто трябваше да въведат допустима норма. Аз вярвам, че Мария нямаше да я наруши. Просто количествата, които са й предписани, влизат в нея", заяви адвокатът. Той бе категоричен, че вината е само на Шарапова и никой от нейните хора не трябва да бъде обвиняван.

Отърва се от любовното гнездо с Григор

Мария Шарапова доказа, че е желязна и не си пада по сантименталните неща, особено когато става въпрос за връзките й. Рускинята моментално се отърва от къщата, в която бе приютила Григор Димитров по време на романса им. Модерният имот, който разполагаше с огромни стъклени стени и гледка към океана в Манхатън бийч (б.р. Лос Анджелис), дори й донесе печалба от около 1,5 млн. долара. Тя го спазари за 5,250 млн. Домът разполагаше с четири спални и пет бани, както и с две гаражни клетки. Освен това Маша има друго имение в квартала, където основно се помещават спортисти. Тя го взе през 2005 г. за около 3,7 млн. долара.

Рускинята има и палат в колониален стил във Флорида. Той се помещава в Лонгбоут кей. Интересен факт е, че там законите забраняват сградите да бъдат по-високи от най-дългите палми в региона. Общо двете й къщи в САЩ се оценяват на около 10 млн. долара.

Стилът на рускинята е "лесният за опаковане"

Тенисистката си има и пръстен от български дизайнер

Какъв е модният стил на Мария Шарапова. Това е може би най-честият въпрос, който журналисти и фенове задават на рускинята през годините. Елегантен, спортен или какво ли още не. Всъщност Маша казва така: "Когато през цялото време животът ти се побира в няколко куфара, неволно започваш да избираш само онези дрехи, които са добри за "опаковане". Много хора ме питат за любимия ми стил, а аз им казвам - "Щях да ви отговоря, ако поне имах гардероб".
Такива са модните откровения на най-красивата и скъпо платена спортистка в света. Мария Шарапова, която е любимка на папараците и фотографите, които не щадят пози, за да я заснемат. Маша е безспорната звезда на всички светски мероприятия - забележителна, елегантна, бляскава, с безупречен стил. В ежедневието, обаче, рускинята дава предимство на спортните кройки и изчистеното просто облекло, което с лекота може да запрати в някой сак. Погледнато от тази страна, Nike Tech Pack е нейното истинско "аз" (поне беше до понеделник). "Винаги съм казвала, че ако не бях станала тенисистка, навярно щях да съм архитект. Толкова обичам самия процес на създаване, сътворяване. Очарована съм от самата мисъл, че една скица на хартия би могла да стане осезаема, истинска, жива", споделя Шарапова преди време.

"Винаги съм искала да изляза от образа на обикновената тенисистка и опитвам да разнообразя модата на корта. За мен е важно да създам изразителна форма, за да създам този уникален баланс. Обичам и да правя дрехи, които променям от тенис корта и фитнеса в такива, които могат да се носят в ежедневието. Смятам, че хората не очакват спортните дрехи да бъдат само за спорт. Винаги се въртя около дрехи, които мога да нося с клин, които да съчетая с дълга горна част.

Предпочитам дрехи, които не крещят "Тенис". Правя удобни спортни дрехи", казва тя. Това обаче не означава, че Шарапова не обича висшата мода. От големите модни имена тя предпочита Исабел Марант и Рик Оуенс, а нейна приятелка е Сара Бъртън, която е творческият дизайнер на Александър Маккуин. "Запознах се със Сара преди няколко години. Беше по време на "Уимбълдън". Исках да имам нейни дрехи и й изпратих имейл. Видяхме се на вечеря. Тя е много земна, прави красиви, уникални дрехи. Винаги съм й се възхищавала", казва Шарапова.

Маша обожава и накитите. Тя непрекъснато носи гривни, колиета, пръстени, обеци и др. Интересен е фактът, че преди време Шарапова беше заснета от английските папараци с пръстен на лявата си ръка, дело на българския дизайнер на бижута Искра Георгиева. Новината беше публикувана в английското издание на "Daily mail" заедно със снимки на Маша, докато още беше гадже с Григор Димитров. Иначе най-често тя обича златните обемни гривни, както и дълги обеци.

Стилът на Маша бе същият и по време на съдбовния брифинг в понеделник. Шарапова заложи на семпла черна риза, в комбинация с черен панталон, тип шалвари. Единствените накити пък бяха пръстен показалецът на дясната й ръка и кръст около врата, както и малки триъгълни обеци.

Факти

1. Мария подписва първия си договор с "Найк" през 1997 г., когато е само на 11.

2. Намира британския акцент за "секси" и слага Лондон на челните места сред любимите си градове.

3. Хобитата й са песни, танци, филми и спане.

4. Мечта й е на смесени двойки да играе с принц Уилям, Владимир Путин или Кристиано Роналдо.

5. Тя е седмата най-номинирана за класацията на най-секси жени в света на списание "FHM".

6. Мария е модел извън корта и е включена в редица модни кампании.

7. Стартира успешно верига магазини за бонбони - Sugarpova.

8. Нейните любими цветове са жълто и розово.

9. Любимите й кухни са руската и тайландската.

10. Любимите й напитки са оранжада и коктейл "Ягодово дайкири".

11. Прякорът й е Сибирската сирена.

12. Нейната нетна стойност се оценява на 90 млн. долара.

13. Тя е най-търсеният спортист в Yahoo през 2005 г. и 2008.

14. Посланик е на добрата воля на ООН.

15. Има собствена марка парфюм.

16. Вера Уанг е най-любимият й дизайнер.

17. Слуша хип-хоп и R&B.

18. Любимите й певци са Мадона и Адел.

19. Любимата й дестинация е Париж, квартал Льо Маре.

20. Сред любимите й книги са тези за Шерлок Холмс и "Пипи Дългото чорапче".

21. Нейните любими аромати са Stella McCartney и "Мария Шарапова Парфюм".

22. През 1994 г. се мести с баща си в Маями. И двамата не знаят и дума английски. Освен това пристигат само със 700 долара в джоба, които са взели назаем от баба й и дядо й.

23. До 1996 г. САЩ отказват да дадат виза на майка й.

24. Взима пълна стипендия в академията на Ник Болетиери, която е изкарала и звезди като Андре Агаси, Борис Бекер и сестрите Уилямс.

25. Тя обича да яде италиански хляб, а за десерт - всичко.

26. Мария издава характерен вик, когато удря топката. Максималната мощност на писъците й е 105 децибела.

27. Някои от съперничките й се потискали от нейните викове и смятат, че трябва да й бъде забранено да крещи.

28. Баща й също е гръмогласен. Най-често изстрелва: "Давай, Мария".

29. Носи кашмирен шал където и да пътува. Казва, че обича усещането на тази материя.

30. Любимото й място за почивка през паузите на сезоните са италианските плажове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай