Страхотно! Гришо нахлу в топ 10

Страхотно! Гришо нахлу в топ 10 | StandartNews.com

Българинът се закани на Анди Мъри, поиска титлата

България има тенисист в Топ 10! Гришо Димитров нахлу в елитния клуб благодарение на успеха си на "Уимбълдън" и отпадането на трима конкуренти. Хасковлията победи Леонардо Майер от Аржентина с 6:4, 7:6(8), 6:2 в понеделник след прекъсване заради дъжд и отиде на четвъртфинал. В същото време от надпреварата отпаднаха Нишикори, Иснър и Гулбис. Така независимо от мача с Анди Мъри днес българинът ще прескочи тримата и от 13-а позиция ще се озове на 10-а. Разбира се, класацията не е официална, тъй като могат да настъпят промени при сензационна титла в Лондон на хърватина Чилич.

Гришо обаче гледа към върха на "Уимбълдън" и нищо друго. В сряда на централния корт среща местния идол Анди Мъри в директна битка за полуфинал и деветото място в ранглистата. Двамата са добри приятели, треньорите им дори се надбягваха на 200 метра наскоро. Българинът обаче се закани да остави майтапите в съблекалнята. Мачът им ще започне около 16,00 ч (бъл.вр) и ще бъде предаван пряко по Film+.

"Ще се опитам да играя своята игра и нито стъпка назад. Ще изляза на корта с мисълта да покажа агресивен тенис и добра игра", каза Гришо. "Този двубой е шансът ми да предизвикам един от четиримата най-добри тенисисти в света.
Разбира се, че мечтая да спечеля турнира, това е смисълът на всяко едно състезание. Да играеш срещу Анди, не е лесно, но за мен той не е непознат противник. Веднъж успях да го победя, а мачът бе един от най-добрите в кариерата ми по отношение на показаната игра. Сега трябва просто да изляза на корта и да се представя добре", продължи Гришо, който би Мъри в изключителна драма на полуфинала в Акапулко тази година. "Сега ситуацията е доста по-различна. Той се намира на домашния си турнир, ще играе на домашния си корт, а що се отнася до тревата, на нея той играе доста добре. Публиката ще е на негова страна, но това единствено добавя малка доза допълнително напрежение у него". Гришо изрази увереност, че независимо от резултата двамата с шотландеца ще си останат приятели извън корта.
Иначе Димитров е прав - Мъри се радва на изключителна подкрепа в Лондон. На всеки негов мач е сър Алекс Фъргюсън, така ще бъде и днес. До Фърги в ложата запазени места имат още милиардерът сър Ричард Брансън и музикантът сър Клиф Ричард. Елитът на английския шоубизнес, благородници и обикновени милионери пълнят ложата, когато играе миналогодишният шампион на "Уимбълдън".

Изненадващо днес приятелката на Гришо – Мария Шарапова стана поредната фаворитка напускаща преждевременно „Уимбълдън". Рускинята, която бе под №5 в схемата загуби на Централния корт в мач от IV кръг от №9 Анджелик Кребер (Гер) с 6:7 (4), 6:4, 4:6.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай