След успех на Пиронкова, България победи Португалия

След успех на Пиронкова, България победи Португалия | StandartNews.com

Будапеща. Цветана Пиронкова спечели втора победа за България срещу Португалия и по този начин осигури крайния успех за нашия отбор в първия сблъсък от група "C" на турнира за Фед Къп, информират от БФТенис. Надпреварата се провежда в Будапеща, Унгария.

Пиронкова победи Мишел Ларчер де Брито с 6:4, 7:5. Преди успеха на Цвети, Елица Костова се разправи за по-малко от час с играещата с лява ръка Мария Жоао Кьолер – 6:2, 6:1. Двете победи гарантираха и крайния триумф в сблъсъка с Португалия, който е 4-и за страната ни от 6 двубоя срещу този съперник.

До края на деня остава да се изиграе и мачът на двойки, а утре нашите момичета ще излязат срещу фаворита в група "C" – Беларус, който е предвождан от Виктория Азаренка. Двукратната шампионка в Откритото първенство на Австралия вече трети ден е без своята екипировка, която беше загубена по време на придвижването й към Будапеща. Поради това Азаренка днес не взе участие в мачовете срещу Грузия. Все още не се знае дали багажът й ще пристигне навреме, за да може тя да излезе на корта утре срещу Цвети Пиронкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай