Серина Уилямс с пореден трофей от US Open

Серина Уилямс с пореден трофей от US Open | StandartNews.com

Ню Йорк. Серина Уилямс (САЩ) написа нова страница в световния тенис, като спечели за трети пореден и общо шести път в кариерата си Откритото първенство на САЩ - US Open. Така световната №1 изравни рекорда по успехи в Ню Йорк на досегашната рекордьорка по титли от турнира Крис Евърт.

За поредния си трофей Уилямс победи Каролине Возняцки (Дан) с 6:3, 6:3. Това бе и девета победа от 10 мача на Серина срещу датчанката. Общо за американката това бе 18-а титла от Големия шлем. По толкова имат легендите Крис Евърт и Мартина Навратилова. С 22 обаче №1 си остава Щефи Граф (Гер). Освен с купата от US Open Серина си тръгна от Ню Йорк и с рекордния чек от 4 млн. долара.

"Чувството да спечеля в Ню Йорк е чудесно, каза след мача Серина Уилямс. - Благодаря на Бог, защото без неговата помощ успехът ми нямаше да е факт. Това беше невероятен финал. Поздравления за Каролине, която е много близо до първата си титла от Големия шлем. Сигурно ще спечели в Австралия и трябва да се подготвям за това. Благодаря на публиката. Беше удоволствие да спечеля първата си титла от Шлема през сезона именно тук. Нямаше по-добро място за моя триумф от Ню Йорк. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха. Бях нервна и стегната по време на финала, но съм доволна, че успях да се справя. Беше велиоколепно, че тренирахме заедно с Каролине и се мотивирахме взаимно", каза Уилямс.

Возняцки пък призна след мача, че Серина играе в момента по-добре от нея и обеща по-късно да се почерпят. За красивата датчанка това е втори финал на US Open след този през 2009, когато падна от Ким Клайстерс (Бел).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай