Пиронкова премина във втория кръг на турнира в Маями

Пиронкова премина във втория кръг на турнира в Маями | StandartNews.com

Кий Бискайне. Цветана Пирнкова преодоля Галина Воскобаева от Казахстан със 6-2, 7-5 и премина във втория кръг на турнира в Маями.

Следващата съперничка на пловдичанката ще е румънката Сорана Кърстя, която почиваше в първия кръг.

Пиронкова изигра много добре първия сет и го спечели убедително с 6:2. Тя започна с ранен пробив и го затвърди за 2:0. Българката разчиташе на сервиса си и не позволяваше на Воскобоева да заплашва сервис-геймовете ѝ.

С втори пробив пловдивчанката направи 5:2 и след като като взе подаването си, приключи сета.

Вторият сет стартира в същото темпо - състезателката от Казахстан взимаше трудно сервис-геймовете си, докато Пиронкова започна с два гейма на нула при свой начален удар. В петия гейм българката поведе с 40:0, но изпусна три възможности за пробив.

Това обаче се случи в седмия. Воскобоева положи много усилия, за да върне веднага пробива. С доста усилия след третото си предимство българката направи 5:3.

Малко по-късно при 5:4 в своя полза Пиронкова сервираше за спечелването на мача. С първата си възможност в целия двубой обаче Воскобоева направи пробив и изравни. Последва игра на нерви, от която българката излезе с два гейма в своя полза и заслужи победата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай