Лесна победа прати Маша на полуфинал

Лесна победа прати Маша на полуфинал | StandartNews.com

Бризбейн. Номер 2 в световната ранглиста Мария Шарапова си осигури място на полуфиналите в Бризбейн, след като с лекота надви испанката Карла Суарес Наваро с 6:1, 6:3.

Половинката на Григор Димитров, която е поставена под номер 1 в турнира, взе победата за 1 час и 9 минути. В предишния си мач тя даде само един гейм на Ярослава Шведова.

Това е втора поредна и общо трета победа за Шарапова в четирите й мача с 26-годишната Суарес Наваро. Рускинята завърши мача с четири аса и пет двойни грешки, докато Суарес Наваро не записа директна точка от сервис и направи две двойни грешки. Шарапова имаше много голямо предимство на начален удар - 77% срещу 50% спечелени точки след първи сервис и 50% срещу 20% след втори. През цялата среща испанката имаше две възможности за пробив, от които реализира една, докато съперничката й оползотвори пет от своите 13.

В полуфиналите Шарапова ще се изправи срещу украинката Елина Свитолина, докато в другия полуфинал ще се срещнат американката Варвара Лепченко и победителката от мача между Ана Иванович и Кая Канепи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай