Каратанчева отпадна от световната №415 на турнира в Полша

Каратанчева отпадна от световната №415 на турнира в Полша | StandartNews.com

Българската ракета Сесил Каратанчева загуби от световната №415 на ITF турнира с награден фонд 75 000 долара в Собота (Полша). Тя приключи участието си след 0-6 6-2 6-7(2) така отпадна от чехкинята Мартина Борецка.

В откриващия гейм на двубоя българката се добра до възможност за пробив, но не успя да го реализира и чехкинята все пак задържа подаването си. Нататък Борецка изцяло пое контрола върху случващото се на корта, спечелвайки всичките три сервис гейма на Каратанчева и затвори сета с повече от категоричното 6-0.

Сесил обаче не се предаде и започна втората част по възможно най-добрия начин, след като реализира два пробива и си осигури комфортно предимство от 4-0, което задържа до края и заслужено вкара мача в решителен трети сет.

В него двете си размениха по два пробива в откриващите шест гейма, за да се стигне до 3-4, когато световната №415 отново спечели подаването на българката и сервираше за крайната победа. Сесил реализира рибрейк в последния възможен момент и успя да достигне до тайбрек, но там чехкинята загуби всичко на всичко само две точки и подпечата мястото си на четвъртфиналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай