Канадец се стяга за бой с Гришо

Канадец се стяга за бой с Гришо | StandartNews.com

Сънародничка на Маша Шарапова я отупа в Маями

Григор Димитров ще играе срещу бивш партньор на двойки на Мастърса в Маями. Най-добрият български тенисист ще започне в събота вечер участието си на силния турнир на твърди кортове с мач срещу втората ракета на Канада Вашек Поспишил. Нашето момче води с 2-0 победи в преките си двубой с него. Преди срещата от втори кръг Поспишил, който е висок близо 2 метра, побърза да похвали Гришо.

"Той е страхотен талант и играе много силно. Но аз ще изляза на корта и ще опитам да се представя възможно най-добре и да бъда агресивен, пък да видим какво ще се получи", коментира Вашек. Двамата се познават още от юношеските им години, когато дори достигнаха заедно до финала на двойки на US Open при 18-годишните.

Изненадващо в Маями отпадна Мария Шарапова. Гаджето на Григор загуби с 6:7 (4:7), 3:6 от своята сънародничка, 21-годишната Даря Гаврилова, в момента номер 97 в класацията на женската асоциация. "Все още не мога да повярвам, че постигнах една от мечтите си - победа срещу Мария. Исках го още като 12-годишна. Тогава я гледах как печели на "Уимбълдън". Представях си как аз я бия", каза рускинята Гаврилова.

Късно снощи Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева също излязоха на корта в Маями за своите мачове от втори кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай