Гришо стартира директно от втория кръг в Индиън Уелс

Гришо стартира директно от втория кръг в Индиън Уелс | StandartNews.com

Индиън Уелс. Ракета номер едно на България Григор Димитров ще стартира директно от втория кръг на силния тенис турнир в Индиън Уелс. След като триумфира в надпреварата в Акапулко, нашето момче се изкачи на 16-ата позиция в световната ранглиста и вследствие на успеха си е поставен под номер 15 на силната надпревара в САЩ, от което следва да пропусне първия кръг.

 

Турнирът в Индиън Уелс е от категория 1000, най-високата след турнирите от Големия шлем, и в него ще се включат всички най-добри тенисисти в света, като единственият от намиращите се преди Гришо в ранглистата, който няма да вземе участие, е световният номер 4 Давид Ферер.

 

Състезанието в основната схема при мъжете започва на 6 март, а във втория кръг българската гордост ще срещне победителя от двубоя между 46-ия в света Робин Хаазе и участник, който още не е ясен.

 

При положение, че преодолее това препятствие, е твърде вероятно в 3-ия кръг Григор да се изправи в трети пореден турнир срещу латвиеца Ернестс Гулбис, поставен под номер 20 и също стартиращ директно от втория етап на надпреварата в мач срещу Жоао Соуза или квалификант. 

 

Само за участието си във втория кръг на турнира хасковлията ще спечели 25 точки за световната ранглиста и 16 хиляди долара от наградния фонд, който общо възлиза на впечатляващите 4,7 милиона долара.

 

През 2013 г. в Индиън Уелс Гришо стигна до четвъртия кръг, където бе спрян от Новак Джокович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай