Гришо среща Вердаско в Пекин, Цвети влезе в основната схема

Гришо среща Вердаско в Пекин, Цвети влезе в основната схема  | StandartNews.com

Пекин. Ракета номер 1 на България Григор Димитров ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско в първия кръг на силния турнир по тенис в Пекин с награден фонд 3,75 милиона долара. Гришо, поставен под номер 5 в схемата, среща Вердаско за втори път в кариерата си. В миналия мач помежду им на турнира в Бостад през 2013 г. испанецът го надигра със 7:6 (3),5:7, 7:5.

При победа над Вердаско, Григор Димитров ще спечели 45 точки за ранглистата, а във втория кръг ще срещне победителя от мача Жюлиен Бенето (Франция) - Пабло Андухар (Испания). В момента хасковлията се подготвя за началото на турнира като тренира с Новак Джокович.

Цветана Пиронкова пък се класира за основната схема на турнира в Пекин, който е с награден фонд от $5,427,105, след като победи с лекота Айла Томлянович с 6-3 6-1 в двубой от втория кръг на квалификациите. Мачът продължи час и 13 минути, през които първата ракета на България успя да спечели 70% от точките си на първи сервис и да реализира пет от отдалите ѝ се девет брейкбола. Така Пиронкова си осигури 30 точки за световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай