Гришо с победа №150 и 1/2-финал

Гришо с победа №150 и 1/2-финал | StandartNews.com

Григор Димитров вече е на 1/2-финал на турнира в Истанбул. Нашето момче отвя Иван Додиг с 6:4, 6:3 и зарадва родната агитка по трибуните на централния корт „Гаранти Коза Арена".

Феновете, от които 2000 българи го аплодираха щедро и развяваха трикольора. Най-добрият ни тенисист бе безмилостен срещу 30-годишния хърватин, който е майстор на двойки.

За хасковлията това беше победа №150 в кариерата му на професионален състезател, както и 4-и успех от 4 двубоя срещу Додиг. Жребия за мача хвърли Красен Кралев. Спортният министър е в турския мегаполис от четвъртък и явно носи късмет на първата ни ракета.

В спор за място на финала в Гришо ще срещне победителя от двубоя Томас Белучи (Браз) – Пабло Куевас (Ур). Другият полуфинал в турнира е между Роджър Федерер (Шв) и Диего Шварцман (Арж).

Междувременно стана ясно, че Цветана Пиронкова ще играе с Камила Джорджи (Ит) в първия кръг в Мадрид. 27-годишната пловдивчанка, номер 54 в света, има гарантирани 14 830 евро и 10 точки за ранглистата. Втората ни ракета пък Сесил Каратанчева започна с категорична победа участието си в квалификациите в испанската столица като отстрани Ярослава Шведова с 6:3, 6:2. В директен сблъсък за място в основната схема българката ще се изправи срещу Юлия Гьоргес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай