Григор бие в Рим, Маша се къпе в ледена вана

Гришо си намери и нов фризьор в Рим. И това не е кой да е, а самият Анди Мъри

Григор бие в Рим, Маша се къпе в ледена вана | StandartNews.com

Рим. Григор Димитров се измъчи доста, но все пак стартира с успех участието си на турнира в Рим. В мач от първия кръг в италианската столица Гришо се наложи след повече от два часа тежка битка срещу френския ветеран Едуард Роже-Васлен с 4:6, 6:3, 6:4. Първата ни ракета имаше сериозни проблеми с вкарването на първия си сервис, което, гарнирано с многото му непредизвикани грешки, направи двубоя изключително оспорван. Българинът защити точките си от миналата година във Вечния град, а във втори кръг очаква Иво Карлович. 211-сантиметровият хърватин е спечелил единствения им двубой, който бе през миналата година в Загреб на клей. Ако успее да стигне по-напред в турнира, българинът има шанс да заеме от следващата седмица ново рекордно място в класацията на ATP. Към момента хасковлията е 14-и, но с добро представяне в Рим и при факта, че американецът Джон Иснър вече отпадна още в първия кръг, Димитров може да се придвижи напред.

Мария Шарапова пък показа нагледно как е отпразнувала титлата си от турнира в Мадрид. Гаджето на Гришо се отдаде на заслужен релакс и си взе ледена баня. "Докато бях в ледената вода и си пиех зелен сок, се напръсках с шампанско и не остана дори глътка за мен", написа Маша под снимката, която публикува в своя Туитър.

Цветана Пиронкова отпадна на старта на турнира в Рим. Цвети отстъпи срещу преминалата през квалификациите Петра Цетковска с 6:1, 1:6, 4:6. Българката започна ударно и за 29 минути взе първия сет. Оттук нататък обаче чехкинята, която е номер 69 в света, напипа правилния ритъм и не даде много шансове на нашето момиче. Вторият сет бе противоположност на първия - 1:6 за Цетковска. Решителната част бе най-оспорвана, но с решителен пробив при 2:2 Петра успя да преодолее съпротивата на Цвети - 4:6 и Цетковска продължава напред. Следващата й съперничка е германката Анджелик Кербер. Българката си тръгва от италианската столица с 1 точка за световната ранглиста, където е под номер 42. Тя ще играе вероятно следващата седмица на турнира в Страсбург, което би било последна репетиция преди "Ролан Гарос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай