Бивша №1 идва за Шампионките

Мечтая за още една титла, разкрива Пиронкова

Бивша №1 идва за Шампионките | StandartNews.com

София. Легендата в женския тенис Моника Селеш прие поканата да бъде официален гост по време на Турнира на шампионките. Бившата номер 1 в света ще дойде за мачовете в София в края на годината, разкриха от родната федерация. Поканата бе отправена в Будапеща, докато Селеш даваше открит урок с деца на 8 февруари. По същото време националките ни играеха за "Фед къп" в унгарската столица. "Благодаря за поканата, бих дошла с удоволствие в София. Знам за вашия турнир и ви поздравявам за неговото реализиране", каза Селеш. Тя има девет титли от турнири от Големия шлем и общо 53 трофея на сингъл.

В същото време първата ни ракета Цветана Пиронкова продължава силното си представяне от началото на годината. В мач от първи кръг на силния турнир в Доха нашето момиче отнесе 14-ата в света Роберта Винчи 6:3, 6:3. След мача Цвети заяви, че мечтае за поне още една титла, след като през януари взе тази в Сидни. "Не мога да опиша как се чувствам. Мечтаех да спечеля титла от турнир на WTA и вече го направих. Исках го много, но година след година не се получаваше. Радвам се на силни игри. Взех си поука от миналата година и разликата се вижда. Искам и да се представям възможно най-силно и в турнирите от Големия шлем", каза още Цвети.

Пиронкова ще играе в сряда срещу германката Аника Бек, която е само на 19 години. Победата над Винчи гарантира завръщане на Цвети в Топ 50 на света от следващата седмица. Освен това тя си осигури и 12 900 долара от наградния фонд.

На снимката: Треньорът на Чехия Петр Пала прегръща Барбора Захлавова, след като тимът победи Испания с 3:2 за "Фед Къп"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай