Ана Иванович грабна купата на турнира в Монтерей

Ана Иванович грабна купата на турнира в Монтерей | StandartNews.com

Монтерей. Ана Иванович от Сърбия триумфира на тенис турнира на твърди кортове в Мексико с награден фонд 500 хил. долара.

Поставената под номер 2 в схемата сръбкиня победи във финалната среща сънародничката си Йована Якшич с 6:2, 6:1 и заслужено спечели титла номер 13 в кариерата си, която й е втора за сезона.

Иванович, която е била номер 1 в света и шампионка от "Ролан Гарос" за 2008 г., допусна пробив още в първия гейм за всеобща изненада, но след това не даде шанс на сънародничката с, като взе 16 от следващите 17 разигравания по пътя си към купата.

"Мисля, че и двете се наслаждавахме на финала. Този мач беше много специален за нашата страна, защото за първи път две тенисистки от Сърбия играхме на финал на турнир на ЖТА. Бях много щастлива да видя, че Йована се представя толкова добре през тази седмица. Със сигурност я чака бляскаво бъдеще", коментира Иванович, която заема 12-а позиция в световната ранглиста към момента.

За 20-годишната Якшич пък това бе първо участие на финал, което й донесе рекордното в кариерата й 106-о място в класацията на ЖТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай