Владимир Уручев от ГЕРБ на гости на родопско село

Владимир Уручев от ГЕРБ на гости на родопско село | StandartNews.com

Ардино. Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Владимир Уручев бе гост на село Падина, община Ардино, където бе организиран традиционен курбан за здраве. Уручев бе придружаван от народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и активисти на партията от Кърджали, Ардино и Крумовград.

Домакините приготвиха 1 тон месо и раздадоха над 4 000 порции пилаф. Отслужен бе и молебен. Кметът на селото Николай Чаушев, под чиято егида се проведе празникът, е избран с листата на ГЕРБ и е сред най-успешните управленци в региона. Владимир Уручев бе посрещнат изключително радушно от местните хора, които го познават и ценят като родопчанин и следят работата му в Европарламента в защита на българската енергетика.

Падина е най-многолюдното село в община Ардино, но липсата на препитание кара младите да търсят работа в чужбина, а голяма част от хората отглеждат тютюн във вътрешността на страната.

Пред своя гост те настояха Европейския парламент да помогне за осигуряване на заетост в планинските и полупланинските райони на България, за да спре тяхното обезлюдяване и миграционната вълна към Западна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай