Четвъртък,

Владимир Уручев от ГЕРБ на гости на родопско село

От: Failed to load user -
1093
Владимир Уручев от ГЕРБ на гости на родопско село
A
A
A

Ардино. Кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Владимир Уручев бе гост на село Падина, община Ардино, където бе организиран традиционен курбан за здраве. Уручев бе придружаван от народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и активисти на партията от Кърджали, Ардино и Крумовград.

Домакините приготвиха 1 тон месо и раздадоха над 4 000 порции пилаф. Отслужен бе и молебен. Кметът на селото Николай Чаушев, под чиято егида се проведе празникът, е избран с листата на ГЕРБ и е сред най-успешните управленци в региона. Владимир Уручев бе посрещнат изключително радушно от местните хора, които го познават и ценят като родопчанин и следят работата му в Европарламента в защита на българската енергетика.

Падина е най-многолюдното село в община Ардино, но липсата на препитание кара младите да търсят работа в чужбина, а голяма част от хората отглеждат тютюн във вътрешността на страната.

Пред своя гост те настояха Европейския парламент да помогне за осигуряване на заетост в планинските и полупланинските райони на България, за да спре тяхното обезлюдяване и миграционната вълна към Западна Европа.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички