Топ 5 легенди в БГ шоуто

Те не спират да работят, въпреки че са на върха

Топ 5 легенди в БГ шоуто | StandartNews.com

Нямат брой напористите и суетните, които се опитват да влязат през парадния вход на голямото шоу, без да се интересуват нито от задължителните качества за тази чест, нито от цената на подобна привилегия. Ордите са основно стимулирани от комерса на телевизионните реалитита, които напразно и манипулативно обещават на мераклиите за слава розово сценично бъдеще и главозамайващи бокс офиси. За тях припомняме как се става и се остава легенда в БГ шоуто.   

     

Лили Иванова

„Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш!“, казва Лили Иванова. Тя е на пореден триумфален марш из държавата, в която всеки й сваля шапка. В началото на седмицата очарова феновете в Летния театър на Плевен, а до края на 2023-та има още  концерти. Както винаги, поклонниците я очакват с вълнение – без значение на възраст, пол и занаятие. Никой, освен Бог, няма  власт над таланта, характера, харизмата, работохолизма й. Нито пък над любовта, която тече между нея и публиката повече от половин век. На кино фестивала в Кан вече има нова мода – медиите измерват успеха на филма с минутите на овации след финала му. Лили Иванова е законодател и в това – тя е единица мярка за получени аплаузи. Със сигурност ще пее до 100 – Господ обича смелите и честните към своето изкуство. „Живея само в бъдещето“, категорична е Лили Иванова.    

    

Лорд Евгени Минчев

Пи ар и благотворител, той няма почивен ден -  утвърждава името си чрез стотици телевизионни изяви, концерти и тиражи на книги в различни жанрове. Евгени е най-желаното лице според проучване на Нова телевизия за участие във ВИП Брадър, където оставя на заден план персонажи като Преслава и Азис. Благородната му му дейност е забелязана и оценена в Лондон, където организира едно от най-бляскавите събития -  Британско-българския бизнес бал. Англичаните са очаровани и от „Мартеница бал“, който Евгени провежда всеки март. В знак на уважение лорд Минчев получава писма с подписа на кралица Елизабет Втора и крал Чарлз Трети. Авторските му песни се радват на огромен успех. Последната, „Най-красивият мъж“, вече има клип, в който участва световноизвестният балетист и сочен за негов приятел Фернандо Монтаньо. Евгени вече е водещ на двучасов сутрешен блок по телевизия Алфа.

Васил Найденов

Винаги готов за шоу, въпреки че през последните години се отказва от грандиозните концерти, изпълващи битието му от близкото минало и предпочита по-редуцираните формати за доказани почитатели. Абсолютен перфекционист, Васил Найденов изпипва всяка дума и всяка нота - трудно е хитовете му да бъдат преброени. Може да гастролира където си иска – в телевизии и радиа, но предпочита да извиси глас на живо пред публика. Защото знае, че ако не докосне сърцата на хората, никакви номинации и награди не вършат работа. Наследява любовта към музиката от майка си, която е оперна певица и мечтае синът й да бъде световен пианист. Още е дете, когато остава до късно на домашните купони с диригенти и симфоници – наблюдава и попива. Оттогава е и огромният му респект към класиката. 

Богдана Карадочева

Социалната дистанция, наложена от ковида, за известно време я държеше далеч от въртележката на шоуто, но не и от славата. След края на епидемията Богдана заяви закономерната необходимост да се върне на сцената. Тя и Стефан Димитров направиха серия от задушевни премиери на обединените си мемоари „Безнадежден случай“, в които без маска и без грим разказват за детството си, тъгите си, любовите си, браковете си, успехите си и приключенията по света и у нас. Първият голям концерт, който направиха след няколко години антракт, беше в Античния театър в Пловдив. Там се изсипа и половин София, а емоциите стигнаха до небето. На 7 ноември Богдана и Стефан излизат отново пред ценителите – този път в зала едно на НДК. За да докажат, че за големите артисти възрастта е само аритметика.     

     

Гала

Тя е на екран от началото на 90-те, въпреки че изглежда на Христова възраст – от момиче на късмета в „Невада“, през „Топмодел Зодиак“, „Фамилия топ шоу“ и „Мис Столверк“, до „Студио за поздрави“. От 20 години всяка сутрин от понеделник до петък Гала е секси, елегантна и комуникативна „На кафе“. Отдавна никой не помни, че в кариерата й в Нова телевизия имаше болезнена за самочувствието й пауза. През 2004-та „На кафе“  беше свалено от програмата, макар че тогава беше сред малкото предавания на живо с продължителност три часа. През 2009-та Гала победоносно отново отвари кафенето. Работеше дори от Къщата на ВИП Брадър, където влезе в благотворителния сезон „по служба“ – изгониха я след 32 дни, в които тя се трудеше неуморно. Днес лайфстайл шоуто продължава да бъде най-високорейтинговото в бг ефира, а Гала е образец за амбиция и визия.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай