Експертът Милена Атанасова: Каква е модата за 2024 г.

Елегантността на 50-те превзема гардероба

Експертът Милена Атанасова: Каква е модата за 2024 г. | StandartNews.com

Френският и италианският стил в модата продължават да вдъхновяват и завладяват световната сцена със своята елегантност, класа и уникалност, коментира за „Стандарт“ експертът в жанра Милена Атанасова. Дамата, която преподава в Париж и има мастер класове в София, в детайли анализира акценти от тенденциите.

 

Експериментите са дръзки - със силуети, смесени материали, текстури. Наслоеност, пера, принтове на точки, ръчно рисувани десени в приятни композиции и неочаквани комбинации. Дизайнерите използват смели нюанси, които излъчват романтика и интрига. Широките рамене от 80-те убедително се завръщат.

Класика по "Маккуин"

Прилепналата талия присъства в колекциите на "Маккуин", „Диор“, "Балмен“. Бежово и черно категорично остават лидери в цветовете за 2024-та. От „Маккуин“ и „Луи Вюитон“ предлагат нови версии на малката черна рокля, изразяваща женственост и изтънченост. Ще носим и пола върху панталон. При „Фенди“ -  килт пола, „Шанел“ лансира асиметричен туид , „Живанши“ - черно трико. 

„Валентино“ налага вариациите на дънкови облекла като абсолютна тенденция, индивидуален стил и креативност. Тези модели са извън времето, винаги са моделни. Винаги могат да участват в интересни комбинации и стилни аутфити. Тъй като все повече трябва да се задоволяваме с това, което имаме, дрехите от дънкови материи са прекрасен източник  за рециклиране на облекло и превръщането им в нещо ново, отговарящо на актуалните тенденции. Зима 2024 ще бъде и на бохемския стил с мек фокус върху фолклорния дизайн. Обемът в рокли и блузи придава мечтателно бохо усещане. В прозрачните дрехи се интегрират и съчетават фолклорни   аспекти с  по-съвременни  елементи. Тенденциите за 2024-та ни дават не само нови авангардни възможности, но и ни позволяват визуално да пренапишем бъдещето на модата, сливайки правилните нюанси с правилните форми.

Един от бляскавите експерименти на "Фенди"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай