Каракачанов: България няма външна политика от 25 г.

Каракачанов: България няма външна политика от 25 г. | StandartNews.com

ГЕРБ и ДПС вече готвят фалшификация на протоколи, каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

България няма външна политика и нито една своя кауза. През последните 60-70 г. не формираме собствена външна политика - 45 г. я определяше СССР, а последните 25 г. слушаме какво ще ни кажат няколко чужди посланици. Това заяви лидерът на ВМРО и 17-ти в листата на коалицията около ББЦ Красимир Каракачанов, в предизборен дебат по Радио К2. Той разкритикува управниците досега, че нямаме никаква външна политика и към Македония и Сърбия, към съседите ни на Балканите и към останалия свят.

Няма да имаме собствена външна политика и докато България не си завоюва суверенитета, който й се полага по Конституция, ние ще продължаваме да сме губещата страна и ще губим и финансово, защото не отстояваме интереса си, заключи Красимир Каракачанов и призова родният парламент най-сетне да приеме Национална доктрина.

А що се отнася до външната ни граница, защото България е залята от имигранти и то не само от Сирия, имам чувството, че в ЕК гледат на нас като на една буферна зона и сме бариера за тези хора, които идват от Африка и Азия, да не влизат в Европа, коментира лидерът на ВМРО. Каракачанов добави, че не защитаваме националния си интерес и по отношение на Украинската криза."Ние ще сме най-потърпевшата страна, ако бъдат наложени санкции срещу Русия", категоричен бе патриотът.Българската позиция по кризата в Украйна и с Русия трябва да е в посока на омиотворяване, а не към задълбочаване на проблемите, и да отчита нашия и европейския интерес, смята Каракачанов.

Моето дълбоко усещане е, че ЕС, или поне част от него, обслужва американските интереси, обобщи още кандидатът за евродепутат от коалицията около ББЦ. ЕС има интерес от спокойствие и да съдейства за омиротворяване на проблемите, а не за тяхното разрастване, посочи той относно кризата в Украйна.

Коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден сме категорично против членството на Турция в ЕС по ред причини, каза още Красимир Каракачанов и припомни подписката на воеводите. Той обаче попита какво е становището на останалите му опоненти в студиото. Представителите на политическите сили, сред които и управляващи, и опозиция, се заклеха, че не подкрепят турското членство.

В дебата не бе подмината и родната политическа действителност. Абсолютно е възможна коалиция ДПС-ГЕРБ, тъй като в страната тя вече се наблюдава, каза Каракачанов и даде за пример местния вот в Банско, където ДПС и ГЕРБ излязоха с общ кандидат срещу воеводите. "Обикаляйки държавата, забелязвмам тази коалиция - съгласуване на общи действия с
идеята да бъдат елиминирани кандидатите на други политически формации чрез фалшификация на протоколи", предупреди лидерът на ВМРО.

25 г. делят българския народ на леви, десни, русофили, русофоби, ДПС си играе и с етническата, и с религиозната карта, и на всичкото отгоре крадат безогледно, каза Карачаканов Той добави, че не Движението е виновно, че яде баницата, а партиите, които му я дават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай