Бареков: Нужни са 150 млн. за безплатни лекарства

Лидерът на "България без цензура" сваля банковата си тайна след изборите

Бареков: Нужни са 150 млн. за безплатни лекарства | StandartNews.com

Около 100-150 милиона лева ще струва на държавата да осигури безплатни лекарства за децата и за пенсионерите, обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той обвини бившия финансов министър Симеон Дянков, че е откраднал 1,6 млрд. лева от НЗОК. "Нали разбираш какво е откраднал Симеон Дянков? Той е откраднал парите за лекарства безплатни на пенсионери и на деца за 10 години напред, за да строи господин Борисов магистрали, естакади и жп линии", обърна се Бареков към водещия в bTV Антон Хекимян. Той обяви още, че е свалил банковата си тайна пред НАП и в момента тече проверка. Лидерът на "България без цензура" обеща след нейния край да разпространи резултатите от нея.

До няколко дни пък се очаква още един депутат от ГЕРБ да напусне парламентарната група и да се присъедини към "България без цензура".

В петък вечерта Бареков заедно с коалиционните си партньори посети Дома на културата в Габрово. Да чуят посланията му дойдоха над 1200 души, а голяма част от хората дори не успяха да влязат и останаха да чакат отвън. "Политиците от статуквото не могат да повярват, че има желание за промяна", заяви Бареков пред множеството. Облечен във фланелка с лика на Левски, той отново се закле пред младите хора в залата, че никога няма да продаде "България без цензура" на ДПС, Ахмед Доган и Лютви Местан. "Мисията на ББЦ и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден е да махне баницата от трапезата на политиците", каза още Бареков и допълни: "Баницата от Доган и Борисов ще я дам на българския народ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай