Събота,

Втората Зелена олимпиада стартира на 3-ти октомври

От: Failed to load user -
5908
Втората Зелена олимпиада стартира на 3-ти октомври
A
A
A

София. Образователният портал Академика БГ за втора поредна година реализира инициативата ''Зелена олимпиада''. Официалното откриване на събитието ще се състои на 03.10.2013 г. от 11:00 ч. в 164 гимназия с преподаване на испански език ''Мигел де Сервантес'' в София и ще бъде под патронажа на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда (ПУДООС). Генерален спонсор на инициативата е GLOBUL.

Старт на ученическата зелена надпревара ще даде г-жа Галина Симеонова, директор на ПУДООС.

Проектът ''Зелена олимпиада'' е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То има за цел да повиши знанията на учениците за опазване на околната среда и да изгради у тях отговорно отношение към природата. Идеята чрез този проект да се формира екологична култура сред подрастващите се подкрепя от МОСВ в лицето на министър Искра Михайлова. ПУДООС финансира развитието на проекта с цел обхващане на повече ученици от цялата страна.

В първото издание през 2012 г. се включиха близо 5000 ученици от 1. до 12. клас. Второто издание ще се проведе отново онлайн. Чрез тестове, съобразени с различните възрастови групи и качени в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg децата ще проверят своите знания за опазването на природата. Най-успешно представилите се ученици ще получат атрактивни награди, осигурени от GLOBUL: смартфон, таблет и iPod.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички