Учат децата как да планират личен бюджет

Учат децата как да планират личен бюджет | StandartNews.com

Заместникът-кметът на София Дончо Барбалов и шефът на Общинска банка Сашо Чакалски влязоха днес сред учениците от 3а клас и в рамките на 30 минути предадоха първи открит урок по финансова грамотност. Чакалски разказваше с помощта на интерактивни слайдове каква е разликата между дебитна и кредитна карта и отговори на въпроси дали човек само може да печата пари.

"Можете да печатате пари, но е незаконно", каза той на възпитаниците на класната ръководителка Стефка Пеловска. Зам.-кметът Дончо Барбалов пък разясни как децата да управляват личния си бюджет и как най-лесно можете да добавите пари към сумата на тати и мама, за да получи един малчуган таблет. Двамата останаха очаровани от децата, че знаят дори, че валутната единица на Дания е крона. Децата останаха безмълвни едва, когато Чакарски ги попита как се казва валутата на Монголия - тугрица.

"Планираме 10 подобни урока в 10 училища, за да провокираме интереса им към финансовата грамотност - как да управляват личните си средства, да планират разходите и да спестяват", заяви Чакалски.
"Децата са най-важния капитал на София, познанието за финансите ще допринесе за по-успешната им реализация", заяви зам.-кметът Дончо Барбалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай