Тракийският университет затяга цедката на изхода

Тракийският университет затяга цедката на изхода | StandartNews.com

Стара Загора. Тракийският университет, който неотдавна получи много висока оценка от националната акредитационна комисия и влезе в топ 5 на висшите училища, все повече затяга контрола на изхода. От около 140 абсолвенти по ветеринарна медицина на първата сесия се дипломират 53-ма, съобщи днес преди официалното връчване на дипломите в петък деканът на факултета проф. Михни Люцканов.

 

И в хода на обучението на бъдещите ветеринарни лекари, и на самите държавни изпитни комисии преподавателите са станали много по-взискателни и строги. Това било едно от обяснението за високата оценка – 9,68, която е получила специалността в националната рейтингова система на професионалните направления във висшето образование.

 

„Освен правото да обучаваме магистри през следващите 6 години, през 2014 г. смятаме да акредитираме общо 15 докторски програми", посочи амбициозната цел на ветеринарно-медицинския факултет проф. Люцканов.

 

Най-старата специалност в университета, която наскоро отбеляза 90 години, се надява през таза година да получи и европейска акредитация. До края на април ръководството на факултета щяла да изпрати до Еврокомисията за оценяване на висшето ветеринарно-медицинско образование за свършеното по направените предписания на европейските експерти през 2010 г. До края на годината се очаквало и повторната визита на представители от комисията, която трябва да придвижи европейската акредитация на специалността. И сега ветеринарните лекари без проблем намирали работа у нас и чужбина, но европейската акредитация щяла да да завършилите и сигурност, и по-голям престиж на стария континент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай