Понеделник,

Тракийският университет затяга цедката на изхода

От: Failed to load user -
1389
Тракийският университет затяга цедката на изхода
A
A
A

Стара Загора. Тракийският университет, който неотдавна получи много висока оценка от националната акредитационна комисия и влезе в топ 5 на висшите училища, все повече затяга контрола на изхода. От около 140 абсолвенти по ветеринарна медицина на първата сесия се дипломират 53-ма, съобщи днес преди официалното връчване на дипломите в петък деканът на факултета проф. Михни Люцканов.

 

И в хода на обучението на бъдещите ветеринарни лекари, и на самите държавни изпитни комисии преподавателите са станали много по-взискателни и строги. Това било едно от обяснението за високата оценка – 9,68, която е получила специалността в националната рейтингова система на професионалните направления във висшето образование.

 

„Освен правото да обучаваме магистри през следващите 6 години, през 2014 г. смятаме да акредитираме общо 15 докторски програми", посочи амбициозната цел на ветеринарно-медицинския факултет проф. Люцканов.

 

Най-старата специалност в университета, която наскоро отбеляза 90 години, се надява през таза година да получи и европейска акредитация. До края на април ръководството на факултета щяла да изпрати до Еврокомисията за оценяване на висшето ветеринарно-медицинско образование за свършеното по направените предписания на европейските експерти през 2010 г. До края на годината се очаквало и повторната визита на представители от комисията, която трябва да придвижи европейската акредитация на специалността. И сега ветеринарните лекари без проблем намирали работа у нас и чужбина, но европейската акредитация щяла да да завършилите и сигурност, и по-голям престиж на стария континент.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички