Танев: Поемам на ръчно управление проблема с учебниците

Танев: Поемам на ръчно управление проблема с учебниците | StandartNews.com

Поемам на ръчно управление проблема с учебниците следващия месец. Това обяви образователният министър Тодор Танев в кулоарите на парламента, след срещата с депутатите от ПФ. Разговорът бе по искане на народните представители заради проблема с учебниците, възникнал с формулировката дали става въпрос за "турско робство" или "съжителство".

Проф. Танев отново повтори, че "робство" е термин, който е възприет макар и историците да предпочитат научно по-коректният- владичество.

В понеделник предстои среща на политическия кабинет на министъра и тогава ще бъде изяснено кой носи отговорността за скандала- и с учебниците по история и с учебниците по литература.

Ще има промени в най-близкото ми обкръжение, каза министърът.

По-късно и от Патриотичен фронт изразиха удволетворение от разговора си с образователния министър. Те са поискали оставките на трима, отговорни според тях на скандала- Ваня Кастрева, Евгения Костадинова, шеф на дирекция "Образователни програми" и началника на кабинета Мюйессер Солак. "Щом като има скандал, някой трябва да понесе политическата отговорност", каза Красимир Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай