Вторник,

Танев: Поемам на ръчно управление проблема с учебниците

От: Администратор -
2337
Танев: Поемам на ръчно управление проблема с учебниците
A
A
A

Поемам на ръчно управление проблема с учебниците следващия месец. Това обяви образователният министър Тодор Танев в кулоарите на парламента, след срещата с депутатите от ПФ. Разговорът бе по искане на народните представители заради проблема с учебниците, възникнал с формулировката дали става въпрос за "турско робство" или "съжителство".

Проф. Танев отново повтори, че "робство" е термин, който е възприет макар и историците да предпочитат научно по-коректният- владичество.

В понеделник предстои среща на политическия кабинет на министъра и тогава ще бъде изяснено кой носи отговорността за скандала- и с учебниците по история и с учебниците по литература.

Ще има промени в най-близкото ми обкръжение, каза министърът.

По-късно и от Патриотичен фронт изразиха удволетворение от разговора си с образователния министър. Те са поискали оставките на трима, отговорни според тях на скандала- Ваня Кастрева, Евгения Костадинова, шеф на дирекция "Образователни програми" и началника на кабинета Мюйессер Солак. "Щом като има скандал, някой трябва да понесе политическата отговорност", каза Красимир Каракачанов.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички