Сряда,

Танев иска наказания за заплаха на учители

От: Администратор -
3553
Танев иска наказания за заплаха на учители
A
A
A

Просветният министър Тодор Танев ще иска санкции за насилие над учители, включително и само за закани. Той е отправил предложение към министъра на правосъдието Христо Иванов да се потърси правна рамка за инкриминиране "на словесни и физически актове на насилие над учители, свързани с учебния процес".

По този начин МОН стартира кампанията си срещу насилието в училище. Ведомството още преди седмица изпрати писмо до регионалните инспекторати по образованието с искане до 13 март 2015 г. да бъде изготвена обобщена информация за проявите на насилие в българските училища.

Данните трябва да бъдат от началото на учебната година до края на февруари. Те ще бъдат обобщени в три групи: насилие между ученици, насилие от страна на учители или родители над ученици, насилие от страна на ученици и родители над учители. Получената информация ще бъде анализирана от експертите на МОН с помощта на училищни психолози, за да бъдат приети мерки срещу насилието в българските училища.

Преди време лидерът на учителския синдикат Янка Такева посочи, че 54% от учителите търпят различни форми на насилие от родители и ученици.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички