Студенти работят за компания рекордьор на Гинес по нефтени платформи

Студенти работят за компания рекордьор на Гинес по нефтени платформи | StandartNews.com

Варна. Студенти от Техническия университет във Варна работят в изнесеното във ВУЗ-а инженерно бюро на най-голямата компания за производство на нефтени платформи, рекордьор на Гинес за 2013 –„Кeppel". От 3 години насам се обучават и работят в проектирането на морските съоръжения по 15 бъдещи висшисти. Те получават повече и дори двойно средната месечна заплата у нас и вземат дипломите си с вече натрупан трудов стаж.Това обясни Людмил Стоев, генерален мениджър на Keppel FELS BALTECH, представителството в България, което е от 1994 година. Той е и председател на УС на асоциацията на работодателите в корабостроенето.

Компанията Keppel е с 20 завода в света. Представителството й в Сингапур сега се опитва да приложи българския модел с Техническия университет на обучение, работа и квалификация на кадри в корабостроението. Кeppel e вписана в книгата на Гинес за 2013 година с рекорда от 21 нефтени платформи, произведени за една година, всяка на стойност между 250 млн. щ.д. до половин млрд .щ.д. 1/ 3 от тях са проектирани в България.

Във Варна се проведе информационен ден за възможностите за обучение и квалификация на висши и средни кадри за корабостроене и кораборемонт, организиран от Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт/БНАКК/ и Регионалния инспекторат на МОН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай