Студенти получават дипломи пред министър и посланик

Студенти получават дипломи пред министър и посланик | StandartNews.com

Министърът на външните работи Даниел Митов и посланикът на САЩ в България Ерик Рубин ще поздравят 224 бакалаври на Американския университет в България тази неделя. Церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на висшето училище ще се състои от 10:30 ч. на централния площад в Благоевград.

Младежи от 20 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна. В ритуала ще участват и 20 студенти от тринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

69 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация" е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 36%, следващите са „Икономика", „Политически науки и международни отношения", „Журналистика и масови комуникации" и „Информационни системи".

Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Той се дипломира с две специалности – „Бизнес администрация" и „Информационни технологии". Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която завършва „Компютърни науки" и „Математика".

Приветствия към випуска ще поднесат председателят на Настоятелството на АУБ Иван Манев и президентът на университета Страци Кулински, а от името на абсолвентите реч ще произнесе Мария Ботева.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде посланикът на САЩ в България Ерик Рубин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай