Петък,

Стипендии от Милано за студенти дизайнери

От: Failed to load user -
1185
Стипендии от Милано за студенти дизайнери
A
A
A

90% от учебните им програми е работа по модни проекти за Maserati, Swarovski, Versace

Две от най-добрите дизайнерски академии в света - Nuova Accademia di Belle Arti, Milano (NABA) и Domus Academy, организират съвместна кампания за набиране на български кандидат-дизайнери. Те отпускат и стипендии специално за български студенти, кандидатстващи за магистърските програми на английски език в NABA.

Преподавателският състав в академиите е изцяло от хора от модния свят. Студентите присъстват на лекции на представители от Trussardi, Vogue, Marie Claire и конгломерата VF international, който включва Lee, Nautica, The North Face, Wrangler, Kipling, Timberland. Модните академии предлагат бакалавърски и магистърски програми на английски и италиански език в сферата на модата, дизайна и визуалните изкуства. Над 90% от учебната програма представляват работа по реални дизайнерски проекти с някои от най-емблематичните италиански и международни компании - Maserati, Motorola, Swarovski, Versace, Bayer, Adidas, Fiat, Tommy Hilfiger, BMW.

Добрата новина е, че таксите за бакалавърските програми в NABA вече се формират на база семейни доходи. Благодарение на това повечето български студенти плащат по около 5000 евро на година - близо три пъти по-малко от пълния размер на таксата за обучение. Срещите с академиите са на 15 март във Варна, на 16 - в София, и на 17 - в Пловдив.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички