Петък,

Родители на седмокласници се гневят, че няма резултати от класиране

От: Администратор -
1632
Родители на седмокласници се гневят, че няма резултати от класиране
A
A
A

Добрич. Родетели на седмокласници, които кандидатстват за професионални и профилирани гимназии, споделиха пред "Стандарт" гнева си, че все още не са изнесени резултатите от първо класиране в училището, където се приемаха заявления.

Началникът на инспектората в Добрич Дариела Вълканкина обясни, че по разпореждане на МОН резултатите ще бъдат обявени едновременно в цялата страна и всеки ученик може да провери своето класиране на сайта на министерството чрез въвеждане на номера и ЕГН-то си.

"Ние имаме готовност, но едва след това ние ще разлепим списъци, като освен в училището майка, децата и родителите им могат да проверяват класирането и в училищата, които имат обявен прием след 7 клас", каза Вълканкина. Тя припомни, че от 27 юни до 1 юли включително ще върви записването на приетите на първи етап от класирането, както и подаването на заявления за участие във втори етап на класирането от деца, които не са доволни от приема си в момента.

"Важно е да се знае, че участието във втори етап на класиране не променя мястото, на което кандидатът е приет по първи класиране. Ако има свободно място - може да се качи на по-предна позиция от изброените в заявлението желания", разясни още Вълканкина.

Вторият етап на класиране ще бъде изнесен до 4 юли, като тя предполага, че редът ще е отново същият - т.е. едновременно за цялата страна.

По традиция в Добрич най-голям интерес от седмокласниците има за прием в езиковата гимназия, финансово-стопанската гимназия и природоматематическата гимназия. Очаква се и тази година това да са трите училища, които най-бързо ще направят своя прием.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички