Преизбраха с пълно мнозинство ректора на МУ-Варна

Преизбраха с пълно мнозинство ректора на МУ-Варна  | StandartNews.com

След изключително успешния първи мандат проф. д-р Красимир Иванов бе избран с пълно мнозинство за Ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна за мандат 2016-2020 г. Заседанието на Общото събрание се проведе на 14 март 2016 г. в аудитория „Проф. д-р Гарабед Капрелян" в РЗИ в морската столица.

Проф. Иванов направи отчет за дейността на висшето учебно заведение през първия му управленски мандат. Той акцентира върху значителното увеличаване на броя на студентите, реализирането на важни и мащабни проекти по изграждане и модернизиране на материалната база – изграждане на сградата на Факултета по фармация, разкриване на нови филиали в градовете Сливен, Велико Търново и Шумен, разкриване на Университетски медико-дентален център и Център по транслационна медицина и клетъчна терапия, въвеждане на иновативни методи на обучение, високата акредитационна оценка и отлично качество на обучението. Към момента в МУ-Варна се обучават общо 4543 човека, от които 1038 чуждестранни студенти от 43 държави.

"Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие преди четири години, благодаря на целия екип на Медицински университет – Варна за чудесната работа и постигнатите високи резултати", заяви пред делегатите на Общото събрание Ректорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай