Четвъртък,

Предупреждение за уволнение за пияните преподаватели от СУ

От: Failed to load user -
1559
Предупреждение за уволнение за пияните преподаватели от СУ
A
A
A

София. На свое извънредно заседание днес Ректорският съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" обсъди сигнала за нарушение на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев от Историческия факултет на СУ.

Ректорският съвет се запозна с обясненията на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев и с документацията, представена от декана на Историческия факултет, както и с предложението на Деканския съвет двамата преподаватели да бъдат наказани със „забележка".

Ректорският съвет взе следното решение: "С действията си на 26 и 27 ноември т.г. проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев са нарушили Закона за висше образование, Правилника за устройството и дейността на Софийския университет, Правилника за вътрешния трудов ред и заповед на Ректора и особено задължението да се отнасят с уважение към честта и достойнството на студентите и да спазват академичната етика на територията на Университета.

С тези свои действия те са уронили доброто име на Университета, поради което Ректорският съвет взе решение на проф. дин Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев да бъде наложено дисциплинарно наказание „предупреждение за уволнение"."


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички