Неделя,

Отпуснаха над 1,2 млн. лв. за стипендии в училищата

От: Администратор -
1373
Отпуснаха над 1,2 млн. лв. за стипендии в училищата
A
A
A

София. Правителството отпусна 1 284 712 лв. за стипендии за образователни резултати на общинските училища. Това стана след като Министерски съвет одобри допълнителните трансфери за 2014 г.

Парите се осигуряват за сметка на предвидените в бюджета на Министерството на образованието и науката. С тях най-добре представилите се на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика училища ще провеждат училищните си политики за повишаване на качеството на образование.

С друго постановление Министерският съвет одобри промени в утвърдените разходи по области на политики по бюджета на МОН за 2014 г. С тях ще бъде компенсиран недостигът на средства за увеличение на общия размер на трансфера за държавните висши училища в резултат на настъпили промени в броя на студентите и докторантите, въз основа на които е определен размерът на субсидиите за издръжка на обучението на държавните висши училища за 2014 г., съобщиха още от Министерски съвет.

Разходите по политиката в областта на средното образование ще бъдат намалени с 3,6 млн. лв. От друга страна ще има увеличение със същата сума на разходите за висше образование. По този начин ще бъде финансово осигурено обучението на приетите студенти и докторанти, съгласно данните от регистъра по чл. 10, ал. 2, т. 3, буква "в" от Закона за висшето образование.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията