Неделя,

Орешарски: Висшето образование е начин на мислене

От: Failed to load user -
6436
Орешарски: Висшето образование е начин на мислене
A
A
A

София. „Висшето образование не е толкова количество знания, колкото начин на мислене. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към студентите от УНСС при откриването на учебната година, съобщи агенция „Фокус".

На влизане премиерът беше посрещнат от петнайсетина протестиращи с викове "оставка" и освирквания.

Орешарски призова студентите сами да формират свое мнение за икономическите и обществени тенденции.

„Готовите знания са само прозорец, през който вие трябва сами да виждате икономиката през своите очи", каза премиерът.

Той пожела на студентите да не забравят, че пред тях е хоризонтът на знанието.

„Времето само привидно е дълго, затова използвайте тези 4 години пълноценно. Четете, за да научите колкото може повече, но е по-важно да изградите мирогледа и да изградите начина на мислене", посочи още премиерът Пламен Орешарски и подчерта, че именно сред студентите на УНСС са бъдещите лидери на страната ни.

Министър-председателят се върна и в спомените си от годините, когато самият той е бил студент в УНСС и отбеляза, че неговото поколение е било изправено пред много предизвикателства, за да демократизира страната си.

„Допуснахме много грешки, бяхме колебливи, друг път избързвахме. Но успяхме да се приобщим към европейските общности. Работете упорито, за да може след време да имате повече основание от мен да заявите – „имаше много предизвикателства, ние успяхме и сега страната ни е сред една от най-напредналите общности в ЕС", заяви Орешарски.

След речта студентите са го аплодирали.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията