Обявиха 65 стажантски места във външно министерство

Обявиха 65 стажантски места във външно министерство | StandartNews.com

София. 65 стажантски позиции предлага Министерство на външните работи в рамките на Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2014 г. Позициите са в професионалните направления „Информатика и компютърни науки", „Администрация и управление", „Икономика", „Комуникационна и компютърна техника", „Национална сигурност", „Обществени комуникации и информационни науки", „Политически науки", „Право", „Социология, антропология и науки за културата", „Филология", уточниха от пресцентъра на ведомството.

Стажовете по Програмата са едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г. В Програмата могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина, без значение от степента, формата на обучението или курса.

Процедурата за кандидатстване и подбор се извършва изцяло онлайн, на Портала за студентски стажове в държавната администрация. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

Подробна информация за условията на кандидатстване по програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата.

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация се провежда успешно за трети пореден път при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация, съобщиха от министерството. Целта й е да даде възможност на младите хора да придобият професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация. 1572 са общо обявените стажантски позиции през тази година, което е с 470 повече в сравнение с 2013 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай