Министър Танев: Изчезнаха наши имоти по морето

Министър Танев: Изчезнаха наши имоти по морето | StandartNews.com

Министърът на образованието Тодор Танев е подал сигнал към ДАНС заради разминавания в регистрите за това с какви имоти разполага МОН. Тодор Танев в подал сигнал, но проверката все още не е започнала, защото се чакат резултатите от одитите, предава БГНЕС.

Като едно от най-фрапиращите неща, които са го провокирали да се обърне към ДАНС, Танев посочи нарушения в регистъра на дружеството "Ученически отдих". "Има някои изчезнали имоти, някакви загуби на дялове. Искам да ги видя написани от одиторите", подчерта образователният министър и допълни, че има предположения за проблем с имоти в Радва, Лозенец и Шабла.

Министърът каза, че има нарушения и в "Център за интеграция". Там се се провеждали конференции, чиято стойност според него е силно завишена.

Днес се провежда конференцията "Образование за бъдещето" и при откриването й Танев акцентира, че в момента МОН изработва най-радикалният проект за реформа на образованието. Това по думите му се изразява във въвеждането на 4-степенната образователна система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай