Вторник,

Издатели: Допечатки към учебниците по математика за 1 клас

От: Failed to load user -
1828
Издатели: Допечатки към учебниците по математика за 1 клас
A
A
A

Няма да допуснем хаос, заяви Меглена Кунева

Допечатки към сега действащите учебници може да решат проблема с липсата на нови учебници в 1 и 5 клас. Това предлагат издателите, които вчера се срещнаха с ръководството на МОН, за да решат как новата учебна година да започне, ако учебниците не са готови.

Проблемът е в това, че са дадени твърде кратки срокове, в които учебниците да бъдат написани, одобрени, оценени и доставени в училищата. Процедурата за написването им е до 8 август, след което има само месец за одобрение и оценяване, а това би трябвало да се случи за 6 месеца по закон. Издателите предлагат като компромисен вариант там, където е възможно, годината да започне със стари учебници като на учениците бъдат раздадени допечатки, в които да бъде включен новият материал. Така например по математика за 1 клас може да има една допълнителна кола, която да включва смятането от 20 до 100. Това обаче не може да се случи с учебниците за 5 клас по история, защото материалът там е изцяло нов. За този предмет все още не е намерено решение, но предстоят допълнителни срещи с издателите.

Просветният министър Меглена Кунева заяви, че няма да допусне хаос в системата, както и това децата да започнат първия учебен ден без учебници.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички