Вторник,

И Турция се бори за наши студенти

От: Администратор -
7709
И Турция се бори за наши студенти
A
A
A

София. Турски университети също влязоха в битка за български студенти, разказа пред "Стандарт" Бистра Илиева, шеф на консултантска къща "Дарби". Държавен университет на комшиите присъства на образователното изложение на "Дарби", за да набира наши кандидати. Вузът предлага обучение на английски по право и медицина, като цената е 1500 лева годишно. Това включва и настаняването в общежитие. Освен това младежите имат възможност да пътуват и в други страни до вузове, с които турското висше училище има договор.

Европейски университет с кампуси в Барселона, Женева, Монтрьо и Мюнхен пък намалява с 30 на сто таксите на наши отличници, които изберат да следват там. Те ще имат възможност всяка година да учат в различна държава. Вузът предлага обучение по бизнес, маркетинг, туризъм. Английските университети пък предлагат социални стипендии до около 1000 лири.

По време на изложението най-голям бе напливът за Острова, Германия и Холандия, каза Илиева. Холандските университети плащат допълнително на студенти, които успешно работят и учат - те вземат по 250 евро на месец. През седмицата изложението ще посети Хасково, Бургас, Варна и Плевен.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички