Сряда,

Европа се стича да учи медицина у нас

От: Администратор -
5707
Европа се стича да учи медицина у нас
A
A
A

Все повече кандидат-студенти от Европа се стичат да учат медицина в България, сочат данните в разгара на кандидатстудентската кампания, пише НОва ТВ. Сериозен интерес проявяват студенти от Великобритания, Германия и Италия.

В Медицинския университет в Пловдив се обучават над 5000 студенти. Една част от тях са чуждестранни. Най-голямата група е на тези от Англия. Не липсват обаче и такива от далечни дестинации като Япония, Австралия и Нова Зеландия.

„Причината да дойда в България е, че е изключително трудно в нашата страна да се влезе медицина", споделя Анна Ханике, студент от Германия.

Серин идва от Великобритания и противно на намерения на много български студенти след завършването си възнамерява да работи у нас. Освен обучението на английски език, студентите са привлечени и от възможността за реално практикуване на медицинската професия у нас.

Интересът към медицинското образование в България е огромен заради качеството му, но единици са чуждите студенти, които решават да останат и да работят тук.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията