Български ученици в най-голямото световно състезание по ИТ

Български ученици в най-голямото световно състезание по ИТ | StandartNews.com

Шестима български ученици ще вземат участие в най-голямото състезание по информационни технологии (ИТ), което ще се проведе в САЩ. Това съобщи пресцентърът на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Сдружението на завършилите Стопанския факултет на СУ организира за поредна година участието на българския национален отбор по ИТ в световното състезание, в което ще участват повече от 400 000 ученици от над 130 държави. На финалите, които ще са от 9 до 12 септември 2015 г. в Далас, България е представена от шестима ученици.

Участието в състезанието е само една от инициативите на Сдружението по проекта "Кариера в ИТ", реализиран с финансовата подкрепа на Microsoft Bulgaria. Проектът "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ" е насочен към 20 000 ученици от средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и са от региони в страната, в които младежката безработица е най-голяма.

Стопанският факултет на СУ е водеща институция в страната за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки. В рейтинговата система на висшите училища в България за 2011 и до 2014 г., той заема челните места в направленията "Администрация и управление" и "Икономика", отбелязват от СУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай