Светла Василева: Бочели е топъл хляб

Светла Василева: Бочели е топъл хляб | StandartNews.com

София. Светла Василева - любимото сопрано на Андреа Бочели и Пласидо Доминго, ще блесне в концертите от предстоящото турне на Васко Василев у нас през ноември. Програмата на оперната дива е плътно ангажирана за следващите 4-5 години, но тя признава, че не може да откаже на виртуоза.

Двамата се срещат в "Ковънт гардън". Заради еднаквите им фамилии в Лондон често питат концертмайстора каква е връзката между тях - брат и сестра ли са или нещо повече. Двамата участват в "Травиата" - операта, която играе важна роля в живота на Светла. Шедьовърът на Верди бележи началото на пътя й към върха. Василева се явява на кастинг за новата постановка с режисьор Марта Доминго, съпругата на Пласидо. На прослушването Марта е толкова възхитена, че веднага се обажда на мъжа си. "Ако знаеш какви очи и какво изражение", възкликнала тя за българката. "Изобщо за гласа не спомена нищо. Беше изключително", разказва Светла в "Преди обед". Точно преди генералната репетиция, Марта чука на гримьорната й: "Да ти представя моя съпруг - Пласидо Доминго". След спектакъла той веднага я кани да направят заедно редица концерти.

Андреа Бочели посещава неин спектакъл в Тоскана. След изпълнението отива в гримьорната й, за да й се представи, и така започва приятелството между тях и партньорството им под прожекторите. Светла до няколко дни си тръгва по никое време от България заради негово турне. "Никога няма да чуете Андреа да се скара. Той е като топъл хляб", споделя тя с широка усмивка. "Тези хора са големи именно защото не поставят дистанция между себе си и другите. Те са изключително щедри. Колкото по-голям е талантът, толкова по-отворени са", разкрива Светла. Самата тя впечатлява големите асове не само с гласа си, но и с фигурата си, която е далеч от стереотипа за визията на оперните певици. Тя е запалена по екстремните спортове - уиндсърф и каране на мотори. По последното е специалист любимият й мъж, с когото живеят заедно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай