Лорд обвини „Дейли Мейл”, че публикува невярна информация за имиграцията

Лорд обвини „Дейли Мейл”, че публикува невярна информация за имиграцията | StandartNews.com

Лондон. Лорд Уилям Уолас ъв Солтеър от управляващата коалиция във Великобритания обвини британския вестник "Дейли мейл" в това, че публикува неточна информация за имиграцията на българи и румънци в страната. Той бе цитиран от информационното издание „Хъфингтън пост", в което пише, че Солтеър определя материалите в изданието като "абсурдни" и "напълно неверни".

Министрите трябва да внимават да не използват провокаторски език, когато говорят за етнически малцинствени групи, обясниха от Камарата на лордовете.

„Имаше доста абсурден език и наистина някои напълно неверни истории за допълнителни самолети и автобуси и така нататък, които се появиха през декември. Това е много жалко в едно отворено, свободно и демократично общество", обяснява лордът за информацията и спекулациите около идването на българи и румънци на Острова.

„Файненшъл таймс" отбелязва, че освен британците, в Германия също се тревожат за нивото на имиграцията. Там обаче дебатите по темата тепърва предстоят, докато във Великобритания те достигнаха връхната си точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай